Категории

Най-продавани

Закупените от Вас артикули, подготвени и изпратени от собственика на http://www.coni-com.com/ ще пътуват към Вас на преференциални цени на доставка с куриерите на Еконт Експрес (с начислена 20% отстъпка). Ако решите самостоятелно да се възползварте от възможностите на Виртуален офис Еконт, без да се ангажирате с покупка от http://www.coni-com.com/, Еконт ще Ви предостави 3% отстъпка за всяка пратка, по която сте платец.

Новини

Очаквайте нова зареждане на монитори втора употреба на атрактивни цени!!!

Дата: 01 Апр 2017

Втора употреба монитори 15"-17" на много добри цени!!!

http://www.bulgariacomputers.eu/bg/

Дата: 12 Ное 2012

Дата: 01 Ное 2011

NVIDIA притежава 59% от пазара на дискретни графични ускорители

Дата: 29 Сеп 2011

Кой е най-големият производител на GPU-та е пределно ясно на всеки – това е компанията Intel. Когато обаче заговорим за дискретни графични ускорители, там сметката е малко по-различна и общо взето става дума за други два производителя – NVIDIA и AMD. За второто тримесечие от годината изводите са следните – 59% от пазара е бил притежание на NVIDIA, докато 41% остават за продуктите на AMD. Това е с едва 0.1% разлика спрямо първото тримесечие на годината, когато тези проценти са били съответно 58.9% и 41.1%.

По-голяма е разликата спрямо тези периоди от предходната година – през второто тримесечие на миналата година тези проценти са били съответно 57.9% и 41.4%. Най-големият спад, обаче, е при общият брой продадени графични ускорители – за разлика от първото тримесечие, когато са били реализирани 19 милиона карти, за второто имаме “едва” 16 милиона VGA. За цялата календарна 2011 година се очаква спад с около 33%, спрямо постиженията през 2010 година. За всичко това си има напълно логично обяснение – интегрираните в процесорите на Intel и AMD графични ядра започват да завземат части от пазара на дискретни платки.

AMD официално потвърдиха отлагането на Bulldozer за Q4

Дата: 29 Сеп 2011

Всякакви спекулации и слухове губят сила, когато една фирма направи официално изявление по съответният казус. Същото важи в пълна сила и за слуховете около анонса на новото поколение процесори от висок клас на AMD, носещи кодово име Bulldozer. Представител на компанията официално е споделил, че Bulldozer (по една или друга причина) ще се появят през Q4 (последното тримесечие) на 2011 година. Г-н Джон Фрюе, представителят на AMD, не се е ангажирал с точна дата, но е потвърдил, че Bulldozer ще се появят още тази година. Едва ли някой си е мислел нещо по-различно…

Същият е добавил, че от началото на обработката на силициевата подложка, до изготвянето на напълно функционален процесор, са нужни около 12-13 седмици. Това може би е опит за оправдание от страна на г-н Фрюе, от колкото споделяне на много важна и интересна информация. По-важно може би е било уточнението, че когато и да се състои официалният анонс, още на следващият ден по магазините ще има достатъчно наличности от Bulldozer/Zambezi чипове (официално познати като AMD FX-Series), за да могат всички заинтересовани да се сдобият с новите чипове. Както всичко останало напоследък, споделено от AMD, и последното може да бъде прието с поне малка доза недоверие.

Знаете ли че...

Дата: 08 Мар 2011

- Първият рекламен банер е представен през античната 1994-та година.

- Броя на текстовите съобщения изпратени и съответно получени само в рамките на един ден е по-висок от броя на човешката популация.

- Електронните съобщения са по-стари от World Wide Web.

- Исландия има най-много Интернет потребители на столица от всички държави на планетата. Там, над 89 процента от населението на Рейкявик сърфира, докато в САЩ, Вашингтон например, този процент е 72.

- Първата компютърна мишка е изобретена от Дъг Енгелберт през 1964-та година и е била направена от дърво.

- Първоначално джойстиците са били използвани при асансьорите, болничните легла и като част от управлението на първите летателни апарати. Наименованието "джойстик" идва от бипланер конструиран през 1910-та година от двама млади английски авиатори А.Е. Джордж и Мр. Джоблинг. Бипланера е бил наречен "George Stick" (джордж стик),

но в последствие е преименуван на "джойстик".

- През 80-те години на миналия век, моделите компютри с марката IBM са били считани за негодни, ако не са могли да подкарват популярната тогава игра Microsoft Flight Simulator.

- През 1982 година, списание Time присъжда наградата „Мъж на годината” на... компютър.

Нови продукти

Дата: 03 Апр 2009

Имаме нови продукти на склад. Избирайте от нашия каталог с висококачествени артикули.

Магазинът е отворен

Дата: 21 Мар 2009

Онлайн магазинът е готов. Гордеем се с това което сме постигнали!

Количка

Количката е празна.

Валути

Нови продукти

Карта за отстъпка